Framaforms

Créez rapidement et simplement des formulaires en ligne

Xarxa de nuclis ecomunals

Busquem persones i espais amb qui construir la XEP:
  • Persones o unitats familiars que encara no pertanyen a un nucli ecomunal o altra col·lectivitat i que se volen sumar a la proposta participant com a consumidores als nuclis ecomunals més propers.
  • Grups de consum o altres col·lectius que ja funcionen: que puguin servir com a punt de recollida per a més gent, en els horaris que ens indiquin. Que puguin donar suport, aportant-hi la seva experiència. Que participin del Rebost de Ponent, per abastir-se d'aquells productes als que actualment no hi tenen accés.
  • Associacions/comerços/espais disposats a funcionar com a nucli ecomunal (sigui a un poble/barri), que implicaria: disposar l'espai per rebre les comandes totals de cada setmana i que permeti que, un cop reorganitzada la comanda general en cistelles, les unitats familiars que facin comanda puguin venir setmanalment a recollir la seva comanda en un horari preestablert. Horari i forma de gestió (voluntària-rotativa, o sempre la mateixa persona, remunerada) a decidir per part de cada nucli ecomunal.
  • Espais públics/escoles/ajuntaments que vulguin cedir l'ús dels equipaments 1 dia/setmana per fer la recepció/entrega de les comandes. Que vulguin posar terres de regadiu a disposició de la Xarxa ecològica de Ponent (XEP) per a la producció ecològica de verdures, hortalisses i fruites (mitjançant contractes de cessió d'ús amb la cooperativa de la XEP, on s'hi estableixin els compromisos de producció i d'entrega als habitants dels pobles, entre d'altres acords explícits).
  • Espais privats (com obradors d'empreses que abasteixen menjadors escolars i han hagut d'aturar la seva activitat), que vulguin cedir l'ús 1 dia/setmana per funcionar com a nucli ecomunal o espais que puguin servir com a base per a la central d'abastiment (Rebost de Ponent) des d'on centralitzar la rebuda de producte i preparar les diverses comandes o per generar noves possibilitats de treball, a través de la transformació d'excedents dels horts.
 
1 Début 2 Terminé
Si pertanys a algun grup de consum o col·lectivitat que podria funcionar com a nucli ecomunal, indica quin és i què hi voldríeu/podríeu aportar (espai, transport, altres), o què penses que us pot aportar la XEP.
Si tens temps per participar fent tasques de gestió/coordinació indica'ns què se't dóna bé, què t'agradaria fer (hi ha moltes tasques a cobrir: recerca legal de les formes cooperatives; comunicació externa-difusió-xarxes socials; comunicació interna-enxarxament-butlletí; disseny gràfic; comptabilitat; suport i acompanyament d'alta de socis/es i nous nuclis ecomunals, grups de treball de projectes...)
(incloses i benvingudes les crítiques constructives, idees de millora...)
No cedirem les teves dades a tercers, sinó que només les utilitzarem per entrar en contacte amb tu i per mantenir-te informat/da sobre com avancem.
Ne communiquez aucun mot de passe via Framaforms.