Framaforms

Créez rapidement et simplement des formulaires en ligne

Treninzi za novinare - zaštita podataka o ličnosti

SHARE Fondacija u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji organizuje besplatni online trening iz oblasti zaštite podataka o ličnosti za novinare i medijske organizacije širom Srbije. Cilj treninga je da unapredi poštovanje zaštite podataka o ličnosti i pomogne medijima da implementiraju propise, standarde i dobre prakse u skladu sa njihovim mogućnostima. Sprovođenje treninga je podržano u okviru projekta Misije OEBS-a u Srbiji “Konsolidovanje procesa demokratizacije u sektoru bezbednosti u Srbiji”, koji je finansijski podržala Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju. 

Treninge će držati stručnjaci SHARE Fondacije iz oblasti prava na privatnost, zaštite podataka i digitalne bezbednosti, kao i predstavnici Kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Očekivano trajanje dvodnevnog treninga je do 5 sati ukupno.

Neke od tema koje će se obrađivati na treninzima su: ekonomija podataka, pravni osnovi i principi obrade podataka o ličnosti, zaštita podataka i novinarski izuzetak, prava građana, tipične povrede privatnosti, procedure za zaštitu prava, značaj dobrih praksi digitalne bezbednosti za zaštitu podataka.

Za trening se možete registrovati popunjavanjem formulara ispod, kontaktiraćemo vas sa više informacija pre samog održavanja. Registracija će biti otvorena do popunjavanja kapaciteta.

Prijavljeni učesnici će pre treninga dobiti kratku anonimnu anketu o nivou poznavanja zaštite podataka o ličnosti i Rečnik sa najvažnijim pojmovima iz ove oblasti.

U skladu sa epidemiološkom situacijom, treninzi će biti održani online. Ukoliko imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte. Očekujemo vas na treningu!

 
1 Registracija učesnika 2 Potvrda
Upišite mejl adresu na koju možemo da vas kontaktiramo u vezi sa treningom.
Molimo vas da sa liste odaberete iz kog regiona Srbije dolazite. Pored svakog regiona je naveden okvirni termin treninga. Ukoliko vam termin određen za vaš region ne odgovara, možete prisustvovati terminu drugog regiona u slučaju da kapaciteti nisu popunjeni.
Ukoliko imate komentar, pitanje ili predlog možete ga upisati u polje iznad. Potrudićemo se da vam odgovorimo u što kraćem roku.
Ne communiquez aucun mot de passe via Framaforms.