Framaforms

Créez rapidement et simplement des formulaires en ligne

Lluites ecofeministes front a la crisi de reproducció social. Des de Llatinoamèrica i Europa

Què implica la situació de crisi de reproducció social a la que ens ha portat el sistema capitalista, patriarcal i colonialista? Quines són algunes de les mirades i de les alternatives que estem construint des dels feminismes i els ecofeminismes?

Proposem debatre sobre les conseqüències de l'actual model neoliberal, com són les retallades dels serveis públics, les privatitzacions i la vulneració de drets de les majories socials, com som les dones i les identitats dissidents, especialment les dones del Sud global, les migrades i racialitzades i les de classe treballadora.

En aquest context, com pensem les necessàries transiciones ecofeministes? Posarem en comú alternatives en àmbits diversos com són l'energia, l'alimentació, l'aigua, l'habitatge i l'urbanisme, la xarxa econòmica, les cures, la salut, l'educació i les vides lliures de violències.

Debat amb companyes de Llatinoamèrica i Catalunya amb la participació de:

- Flora Partenio: activista feminista argentina i integrant de DAWN, una xarxa que treballa per un model econòmic alternatiu. És sociòloga especialitzada en estudis laborals i va obtenir el Doctorat en Ciències Socials (UBA).

- Blanca Bayas Fernández: investigadora de l'Observatori del Deute en Globalització i activista ecofeminista. El seu treball se centra en la defensa dels serveis públics, els comuns i les alternatives dels ecofeminismes i les economies feministes.

- María Palomares Arenas: directora executiva de Calala Fondo de Mujeres. Amb experiència en la recerca de recursos per a finançar el moviment feminista i amb treball amb cooperatives de dones migrants en el sector de les cures.

- Justina Lee: codirectora d'Ecofeminita. Especialitzada en el perfil d'Economia, Sociologia i Ciència Política. Va ser docent del Workshop d'Economia Feminista a l'Escola d'Estiu d'Exploring Economics i actualment és docent i coordinadora del taller virtual Introducció a l'Economia Feminista d'Ecofeminita.

- Natsumi S. Shokida, activista data-feminista, coordinadora de l'equip de dades d'Ecofeminita. Ha participat de l'equip docent del curs Aportacions de la Crítica de l'Economia Política a les preguntes del feminisme (Universitat Nacional de General Sarment).

Dinamitza Anna Fernández, membre de la Comissió d'Economies Feministes de la XES.

Debat organitzat per ODG, DAWN Feminist, Calala i Ecofeminita.

Entrada lliure amb inscripció prèvia

 
1 Début 2 Terminé
* Tota la informació que ens proporcionis constitueix informació personal, i segons la llei GDPR, t'informem que la utilitzarem d'acord amb la nostra política de privacitat: https://odg.cat/avis-legal-politica-privacitat/ i d'acord amb la següent declaració de tractament de dades personals: https://odg.cat/tractament-dades-personals/ (tots dos documents impresos i disponibles com a annexos a aquest document). * Sense consentiment de tractament de dades, no pots omplir aquest formulari. * Si no vols donar-nos permís per fer fotos i gravar vídeo, si us plau, situa't a la part designada de la sala on no es prendran imatges. / * Toda la información que nos proporciones constituye información personal, y según la ley GDPR, te informamos que la utilizaremos de acuerdo con nuestra política de privacidad: https://odg.cat/avis-legal-politica-privacidad/ y de acuerdo con la siguiente declaración de tratamiento de datos personales: https://odg.cat/tractament-dades-personals/ (ambos documentos impresos y disponibles como anexos a este documento). * Sin consentimiento de tratamiento de datos, no puedes rellenar este formulario. * Si no quieres darnos permiso para tomar fotos y grabar vídeo, por favor, sitúate en la parte designada de la sala donde no se tomarán imágenes.
Ne communiquez aucun mot de passe via Framaforms.