Inscripció al webinar "Segle XXI: Temps d'emergències. Què tenen a dir la justícia ambiental, la justícia global i l’ecofeminisme?"

Formulari d'inscripció per al webinar Segle XXI: Temps d'emergències. Què tenen a dir la justícia ambiental, la justícia global i l’ecofeminisme?

 
Data: Dimecres 16/09/2020 de 18 a 19:30 hores

Plataforma: Zoom, l'enllaç s'enviarà més endavant per mail
Idioma: català / castellà

El segle XXI és el segle de les problemàtiques i els reptes globals. En poc més de dues dècades hem patit diversos esdeveniments que ho confirmen i ens situen en un context general d’emergència.

Primerament, la crisi financera encetada l’any 2008 va deixar un panorama d’ajustos pressupostaris, retallades i precarització laboral que van afectar plenament a les classes populars i el Sud Global. Sense haver superat aquesta crisi de l’economia especulativa, a finals de 2018 apareixia un informe del panell de científics de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic que ens posava en situació d’emergència, amb poc més de 10 anys per actuar contra les greus conseqüències de l’escalfament global. A aquest fet cal afegir-hi la urgència d’aturar el desbordament dels límits planetaris com ara la pèrdua de biodiversitat, la desertificació i altres cicles naturals.

Sumades a les anteriors crisis, la inesperada propagació de la COVID-19 ha reforçat la idea de que l’avenç de l’antropització i de la frontera extractiva pot tenir efectes devastadors. Als països enriquits, els sistemes sanitaris han estat a la vora del col·lapse i l’aturada pràcticament total de l’economia ha fet visible els treballs essencial i socialment necessaris. Precisament en aquest punt hem pogut constatar, com proclama l’ecofeminisme, que l’origen comú de les crisis és el capitalisme global i patriarcal. El sistema depèn metabòlicament d’una base material i energètica que li proporciona el sistema Terra i les relacions neocolonials amb els territoris d’extracció i d’un treball de cures menystingut, subordinat i invisibilitzat que realitzen molt majoritàriament les dones. 

El webinar doncs, tractarà de posar llum sobre aquesta cruïlla històrica que estem vivint connectant la justícia ambiental i global, mirada imprescindible per entendre els reptes del segle XXI, i posicionant l’ecofeminisme com a marc d’acció per enfrontar-los. També s’aprofundirà en les articulacions possibles i necessàries per enfrontar aquests reptes.

RAÚL ZIBECHI és escriptor i activista uruguaià, dedicat a l’estudi i el treball amb Moviments Socials a Amèrica Llatina.

TATIANA ROA AVENDAÑO és coordinadora de l'àrea d'Energia de Censat Agua Viva - Amigos de la Tierra Colombia

HORACIO MACHADO és profesor de Sociologia de Universidad Nacional de Catamarca

YAYO HERRERO és antropòloga, enginyera i educadora social. Professora, investigadora i activista ecofeminista

Introducció i moderació: Anna Pérez (ODG) i Alfons Pérez (ODG)

 
1 Emplena les dades 2 Terminé
OBSERVATORI DEL DEUTE EN LA GLOBALITZACIÓ és el Responsable del Tractament de les dades personals de l’Interessat i l’informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposa el Reglament (UE)2016/679 de 27 d’abril de 2016 (GDPR) i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre (LOPDGDD), per la qual cosa li facilita la següent informació del tractament: - Fi del tractament: Per interès legítim del responsable: gestionar la inscripció al taller i mantenir una relació de serveis professionals desde l’associació mentre duri el cicle formatiu. Per consentiment de l’interessat: l’enviament de comunicacions devcontinguts i suscripció al butlletí. Criteris de conservació de les dades: es conservaran durant no més temps del necessari per mantenir la fi del tractament i quan ja no sigui necessari per a tal fi, es suprimiran amb mesures de seguretat adequades per garantir la pseudonimització de les dades o la destrucció total de les mateixes. Comunicació de les dades: no es comunicaran les dades a tercers, excepte per obligació legal. Drets que assisteixen l’Interessat: - Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. - Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seutractament. - Dret a presentar una reclamació davant l’Autoritat de Control (www.aepd.es) si considera que el tractament no s’ajusta a la normativa vigent. Dades de contacte per exercir els seus drets:OBSERVATORI DEL DEUTE EN LA GLOBALITZACIÓ. Girona, 25 Pr - 08010 Barcelona (Barcelona). Email: observatori@odg.cat Per realitzar el tractament de dades descrit, el Responsable del Tractament necessita el seu consentiment explícit o el del seu representant legal.

Ne transmettez aucun mot de passe via Framaforms.