Framaforms

Créez rapidement et simplement des formulaires en ligne

Message d'avertissement

Les soumissions de ce formulaire sont closes.

Cyberama 3

U trećoj epizodi serijala Cyberama bavimo se problemima ucenjivanja ransomverom - zlonamernim softverima kojim se ‘zaključavaju’ podaci žrtve da bi se tražila otkupnina u kripto-valutama. Osim pojedinaca, žrtve su često kritične infrastrukture, državne uprave, bolnice, ali i biznisi. Povratak ransomvera u mejnstim medije dešava se ovog meseca uspešnim napadima na najveći američki gasovod, zdravstveni sistem u Irskoj i korporacije u Aziji, a prošle godine su kriptovani serveri JKP Informatika što je onesposobilo gradsku upravu Novog Sada i nekoliko javnih službi.

O tehnikama napada, mehanizmima zaštite i pomenutim slučajevima u svetu i kod nas pričamo sa Irinom Rizmal, višom saradnicom za politike sajberbezbednosti u PwC Srbija i Aleksandrom Stanojevićem, rukovodiocem za sajberbezbednost u Banca Intesa.

Budi onlajn u sredu 26. maja u 20h na ovom YT linku.

Registracija nije obavezna, ali je korisna: dobićeš podsetnik sa linkom za strim.

Cyberama je livestream serijal o aktuelnim temama iz oblasti društva, tehnologije i sajber-prostora. Zajedno sa gostima u studiju i zajednicom na četu, svake poslednje srede u mesecu analiziramo vesti, društvene fenomene i odgovaramo na pitanja relevantna za pojedinca i društvo u 21. veku.

Ne communiquez aucun mot de passe via Framaforms.